Pyöräilevän matkamiehen kunnon kohetessa hän päätti tehdä kaupunkiretken. Merta ei ole vielä nähtykään. Sinne täytyy ajaa!

 

Matkan varrella on Love River.

 

 

Pyöräilevä matkamies huomasi, että puissa oli paljon herkullisia hedelmiä.

 

 

Kartta kertoo, että kaupungin ja meren välissä on 8 km pitkä saari, Cijin Island. Sinne mennään lautalla.

 

 

Mutta saari on vaarallinen paikka. Huh!

 

 

Pyöräilevä matkamies päätti olla varovainen. Hän ihaili kapteenia, joka ohjasi ison laivan kapeasta salmesta.

 

 

Ilma oli kaupungin puolella täynnä saastetta. Korkein rakennus Tuntex Sky Tower, 348 metriä, näkyi kaukana udussa.

 

 

Pyöräilevä matkamies meni meren ääreen ja kasteli varpaansa. Vesi oli lämmintä.

 

Hän huomasi, että kalamiehillä on samat metkut kuin muinoin Brasiliassa. Viehe viskataan kauas, onki hiekkaan pystyyn, meren virtaukset viehettä heilutelkoot. Ei tarvitse kuin odottaa.

 

 

Kuitenkin kun oikein hengitti, ilma oli saaressa puhtaampaa kuin kaupungissa. Pyöräilevä matkamies hengitti lisää ja oli iloinen. Hän jatkoi pitkää rantatietä etelään, kunnes tuli vastaan paikallinen perinnevene. Tästä pitäisi saada artikkeli Kippari-lehteen!

 

 

Saaren toisessa päässä poliisi pysäytti pyöräilevän matkamiehen. Tunnelin läpi päästetään vain moottoriajoneuvot. Tästä ei matkamies mieltänsä pahoittanut, vaan jatkoi lähellä olevaan toiseen lauttarantaan.

 

Siellä oli paljon tuoreita rapuja ja kaloja omissa altaissaan, yhteensä 24 eri allasta eri lajeille. Kyllä on meri erilaista olentoa täynnä!

 

 

Lautta tuli pian. Pyöräilevä matkamies otti kuvan konttisatamasta. Hän näet tietää, että lokikirjaa lukee eräs, joka pitää Kaohsiungin satamaa kiehtovana paikkana!

 

 

Pitkä matka oli vielä kotiin. Siitä matkamies selvisi kunnialla ja laittoi jutut muistiin.

Briefly in English. Saturday at seaside. I cycled to see the ocean for the first time. The air was more fresh than in the polluted city. The two first photos are from Love River and the rest from Cijin Island.