Nyt torstaiaamuna 8.1.2009 laitan muistiin eilisen pikkuretken. Koetin näet onneani polkupyörällä Kaohsiungin liikenteessä nähdäkseni kaksi alueen lampea. GPS:ää jouduin katsomaan koko päivänä vain kerran.


Golden Lion Pondilla sillat mutkittelevat. Perimätieto näet kertoo, että piru ei osaa kulkea tuosta yli. Jos olet onneton, kulje tästä, piru tippuu lampeen, olet vapaa.


Kalamies Golden Lion Pondilla.


Konfutsen temppeli Golden Lion Pondilla. Kävin sisällä. Hämmästyttävä. Seinät ja katto peitetty taidokkailla reliefipuuleikkauksilla, jonka aiheina taistelevat miehet miekka tanassa hevosten selässä ym. Kun yhden hahmon koko on noin 25 cm, neliömetriin hahmoja mahtuu 10 ja seinä + kattopinta-ala on 1000 m2, niin tuolla on 10000 moitteetonta puupatsasta. Jälkikäteen jäi askarruttamaan miten ne oli saatu niin saumattomasti liitettyä toisiinsa. Pitää ottaa selvää ensi kerralla.

Kuten voidaan huomata pystyn vain ulkokohtaiseen tarkasteluun. Minulle on epäselvää Konfutsen oppi. Muistelen tosin, että tottelevaisuus oli tärkeää, josta syystä oppi on ollut itäisten hallitsijoiden suosima. Temppelin sisällä oli muutama uskonnon harjoittaja, jotka suorittivat rituaaleja = suitsukkeen telineeseen asettamista, polvistumisia, muminaa, selän taivutuksia, kahden puupalasen toistuvaa heittämistä lattialle eteen niin että kolisee, ja keräämistä. Mutta mitä konfutsen palvoja ajattelee tai mistä haluaa mielensä vapauttaa, sitä en tiedä. Miss Lee kertoi, ettei käy temppeleissä joten häneltä on turha kysyä.


Lotus Pond on isompi kuin Golden Lion Pond.


Tämä konfutsen temppeli on ulkoisesti mallia Disney, mutta sisältä samanhenkinen kuin Golden Lion Pondilla.


Lotus Pondin Disney-maailmalla ei ole vertaista. Jos haluat nousta lohikäärmeen tai tiikerin pagodaan, sinun tulee ensin kävellä pagodan tunnuseläimen suusta sisään ja pyllystä ulos.


Huolellisesti veistetyt kivipatsaat ovat perinteisempiä. Näitä on satoja, sillankoristeita, patsaat kahden metrin välein. Tämän kuvasin siksi, että pitää kirjaa kädessään. Kiva huomata, että taistelija uskoo sanan mahtiin.


Miehet siivoavat Lotus Pondia - sitä kai puhtoinen Disney-maailma vaatii?


Retkeilijä lounastaa Lotus Pondin näköalakukkulalla. Laitoin riisiä ja porsasnöyhtää ja se oli sellaisenaan ihan ok, koska nöyhtä on valmiiksi maustettu. Nyt on ainakin yksi retkiateria hyväksi todettu!

Briefly in English. Going by bicycle around two ponds in Kaohsiung on Wednesday 7th Jan 2009. The first three photos are from Golden Lion Pond. The rest are from Lotus Pond, which is a famous touristic place.