Näin. Nyt olen tehnyt täällä ne työt, jotka aioin. Tänään sain projektin erään välivaiheen valmiiksi. Hyvä.

Uutta tänään. Vein roskat taiwanilaiseen tyyliin. Ulkoa kuuluu sävelmä "sinfonia rakkauden" (Fredi lauloi 70-luvulla) kuin jäätelöauto. Ihmiset ryntäävät ulos roskapussien kanssa. Roska-auto on saapunut! Tämän oppimiseen minulta meni yli 3 viikkoa. Opin sen kurkkaamalla Nooran blogia = suomalainen nuori nainen, joka asuu Taipeissa.

Japanilainen teppanyaki-keittiö oli tänään uusi kokemus.

Ruoka paistetaan pöydällä edessäsi (pöytä on myös paistolevy). Lautanen on folio pöydällä, jonka päälle kasaavat pyytämäsi ainekset, munaa, kaalia, ituja, muuta vihreää, kanaa, nautaa. 6 euroa. Nam. (Kuvan otti Timo.)

Hedelmäarvoitus...

Alla on kuva hedelmästä, josta pidän.

Sen nimeä en tiedä. Koko 7-8 senttiä, kuoren ja hedelmälihan rakenne sekä maku omenamainen mutta vähemmän hapokas. Puraisun ääni hedelmälihan lohjetessa sama kuin omenassa. Keskellä ei ole siemenkotaa vaan 2-senttinen kivi -- kuin persikassa, mutta pienempi.

Maistoin näitä ensi kerran, kun poljin pisintä päivää vuorten yli (ohi ajavista autoista annettiin evääksi).

Tiedätkö sinä mikä on hedelmän nimi?

UPDATE: Kysyin asiaa forumosa-webisaitilla. Hedelmä on jujube, josta Wiki-artikkeli tässä. Vihreä versio on raaka, sillä kypsänä hedelmä kutistuu ja muuttuu punaiseksi. Raakana se on omenamainen. Tosin wikin kuvissa hedelmä on niin paljon pienempi, että ihmettelen...

Briefly in English. My work here is done when I succesfully ended one part of the project. Today I experienced one style of Japanese cuisine called teppanyaki. The other photo = a delicious 8 cm fruit that I like. Do you know its name? UPDATE: Based on the discussion here, it's a jujube [see Wiki link].