Kaohsiung ei ole aivan lättänä. Viimeisenä kokonaisena päivänä täällä suuntasin varhaisbussilla keskustaan, josta kävelin kohti merta Shoushan-kukkulan yli.

 

En liittynyt puistojumppaan.

Puissa ja maassa oli paljon Taiwanin makakeja, Formosan Rock Macaque, josta tynkä Wiki-artikkeli tässä.

Ne eivät pelänneet ihmisiä mutta eivät häirinneetkään (esim. ruokaa ruinaamalla). Ottamani lyhyt video akrobaattisesta makakista tässä.

Polkuja oli metsässä paljon ja poluilla kulkevia ystävällisiä taiwanilaisia sadoittain. Good morning! Kun tarpeeksi olin harhaillut, hikinen mies löysi merinäkymän. Kuva on taiwanilaisen patikoijan ottama (hänellä ei ollut sommittelutaitoa, ohjeistin kerran, sitten luovutin).

Korkeus merenpinnasta 320 metriä, etäisyys 650 metriä. Olisipa Suomessakin tuommoinen mäki. Sehän olisi sama kuin Helsingin Viiskulma 320 metriä merenpinnasta!

Vasemmalle katsoen horisontin udussa näkyi sataman portin takana Cijin-saari, jossa kävin kaksi viikkoa sitten.

Laskeutuminen mallia jyrkkä.

Ja lopulta merellä. En tiedä välittyykö kuvasta, mutta Taiwanin hiekka on tumman harmaata. Vulkaanista alkuperää oletan.

Retken jälkeen tapasin Miss Leen, jolta sain takuuvuokran takaisin. Huomenna varhain jätän asunnon ja sen avaimet vartijalle, kun lähden kohti Taipeita, josta lennän ylihuomenna Suomeen.

Briefly in English. Today it was the last whole day in Kaohsiung, so I took an early bus downtown and trekked the Shoushan hill. Lots of paths to walk around. Formosan Rock Macaques are a typical sight [see Wiki link and my crappy youtube clip]. The hillside is 320m from the ocean vertically, 650m horizontally.