Tämä Taiwan vie välillä uskon, että täällä pärjää suomalainen.

Hoidin tänään yksinkertaista asiaa. Ostin uuden kaasupatruunan ja hain tietoa bussiaikatauluista sekä mihin bussiin polkupyörän voi ottaa mukaan. Kolme tuntia. Matkat ovat näet pitkät ja kieliongelmat eivät hevin ylity.

En ole tästä maininnut, mutta ilma on saasteista. Sen tuntee bensan katkuna, kun kaupungilla pyöräilee. Puolet skootterikuskeista pitää suojanaamaria kasvoilla. Niitä on eri muotoisia, eri kuoseja, muotijuttu siis, eri mallit naisille ja miehille. Ajattelen, että en sellaista tarvitse, asun täällä vain hetken.

Ruoka... OK, löydän ravintoa, mutta hyvää ruokaa en löydä. Paikallisissa ruoissa on kumma tuima mauste, josta en pidä. Jos kokeilen ja ostan jotain uutta, se on liki aina outoa. Retkiruokiini olen jo kyllästynyt. Yritin viimeksi supermarketin ulkomaan osastoa, mutta sieltäkään en löytänyt varmoja hittejä. Mehut ja hedelmät ovat sentään hyviä.

Sitten suurin syy epäuskoon. Olen syönyt jotain sopimatonta, vatsataudissa. Oksensin tänään. Miss Lee lupasi viedä lääkäriin, jos en ole huomenna toipunut.

On syytä palauttaa mieleen miksi tulin. Taiwan on tulevaisuuden maa, niin uskon. Ilmastonmuutoksen negatiiviset seuraukset eivät Taiwaniin pure. Korkeat vuoret keräävät ikuisesti sateita, jotka virtaavat pelloille, maa on lievästi vulkaanista ja hedelmällistä. On hyvä nähdä nämä olo- ja mittasuhteet.

Täytyy yrittää toipua.

Briefly in English. Back to basics. I'm still confused about Taiwan. The effort needed to get any information, polluted air, what food to eat, etc. Anyway I believe this country has great future. Therefore it's good to see it by yourself.