Ruoka... Tultuani vuorilta löysin lopulta hyvää ruokaa myös täältä Kaohsiungista. Kävelin eilen ruokalaan, jossa oli annosten osat nätisti esillä, osoitin kanan jalkaa, riisiä, salaattia, yksi kerrallaan, sain annoksen, söin, oli hyvää.

Tänään pyysin Miss Leetä syömään. Sanoin, että maksan koko roskan, jos saan länsimaista ruokaa. Hän vei paikkaan, jossa sai tilata pihvin. Oli ihan länsimaisissa hinnoissakin. Länsimaisella mittakaavalla ateria oli ihan ok (alan näemmä tulla krantuksi, kaksi päivää sitten olisin ylistänyt pihvin taivaaseen).

CNY... Kyselin Miss Leeltä CNY:stä eli Chinese New Year. Lomat alkavat täällä huomenna ja kestävät koko ensi viikon. Se tarkoittaa, että ihmiset matkustelevat Taiwanin sisällä ja kaikkialla on tungosta, joka ei ole kiva juttu. Se olikin syy, että menin South Cross Island Highwayn jo tämän viikon alussa (ensi viikolla tiellä olisi liikaa autoja).

Mutta Miss Lee sanoi, että ensimmäiset päivät ihmiset tapaavat sukua, siksi lauantai ja sunnuntai olisi vielä rauhallista. Vasta maanantaina ihmiset lähtevät reissaamaan. Huomenna siis lähden johonkin, en vielä tiedä mihin. En kuitenkaan vuorille, koska se vaatisi valmisteluja. Johonkin "turistipaikkaan", jotta sellaisenkin täällä näen.

Guanabana... Kehuin aiemmin ihmehedelmää, jota sain maistaa Maolinissa, jonka nimeksi mainitsin guanabana. Lieneekö nimitys oikea, sitä en tiedä, mutta ostin sellaisen, vähän kuin iso vihreä käpy.

Kuori on aivan pehmeä ja veistetään pois. Sisältö maitomaisen keltainen, joukossa isoja tummia siemeniä, jotka syljetään pois. Nam.

UPDATE: Kysyin hedelmän nimeä forumosa-webisaitilla. Hedelmä on englanniksi custard apple (ei suomalaista nimeä?), josta Wiki-artikkeli tässä. Guanabana? Mistä lie sen olen keksinyt?

Briefly in English. Chinese New Year holidays are starting. The holiday lasts the following week. Taiwanese people will travel around the country, every place is fully crowded (at least so they say). But on the first days people meet relatives, so this weekend is not that crowded yet. That means I will go tomorrow somewhere. Let's see. The photo = interesting Taiwanese fruit whose name is guanabana (if I remember it correctly). UPDATE: Based on the discussion here, the English name is custard apple [see Wiki link].